Rullgardin i Stockholm för en godare natts sömn

Många är det som vill sova gott om natten i ett mörkt rum. Skaffar man en rullgardin till sovrumsfönstret stänger den ute alla nattens ljus i Stockholm.

Det finns förvånansvärt många sånger som innehåller ordet rullgardin. I Sven Ingvars ”Sommar och sol” sjunger man om att dra upp sin rullgardin med risk för att se regnet ösa ner. I Tomas Ledins låt ”I natt är jag din” så vill han hellre dra ner rullgardinen och släcka alla lampor som stör.

Det är fascinerande hur många som faktiskt har en relation till ett sådant vanligt vardagsföremål. Det finns ju bara två saker man kan göra med en rullgardin – antingen så drar man ner den eller så drar man upp den. Oftast är det det första eller sista man gör sin dag.

Rullgardiner mörklägger rummet

Trots att rullgardiner är så omsjungna är det ändå en del som inte upptäckt förträffligheten med dem. Att kunna stänga ut gatlampor och solsken när man ska sova är viktigt för sömnen. Sömn som sker i ett mörkt rum brukar ofta bli bra sömn då man inte störs av en massa ljus.

Trenden för rullgardiner i Stockholm är faktiskt ökande då fler och fler upptäcker de fenomenala egenskaperna. Det finns allt från tunnare rullgardiner som släpper igenom lite ljus, till mörkläggande rullgardiner. Med mörkläggande rullgardiner kan man få det nästintill becksvart i rummet även en strålande sommardag. Vill man ha god sömn bör man alltså ha en rullgardin i sovrumsfönstret.