Din mysigaste värmekälla

Din mysigaste värmekälla är också dekorativ. Hur snygga är element och bergvärmepumpar? Nej, tacka vet vi braskaminer. Värmen och doften är speciella och de är bara vackra därtill.

Varför skaffar man en braskamin i Stockholm? En storstad med alla möjligheter till uppvärmning på ett dussin olika smidiga sätt? Hur fungerar det ens och varifrån kommer veden? Sanningen är att det är både enklare, billigare och trevligare än många tror.

Det är sant att en stor majoritet av alla bostäder i en storstad som Stockholm redan har en väl fungerande uppvärmning. Vilken typ varierar med typen av bostad och så vidare. Har du möjlighet att själv välja ska du förstås låta sätta in en braskamin. Ingen har någonsin ångrat det.

Möjligheter och fördelar

Betydligt fler bostäder än du tror kan förses med braskamin. Bor du i lägenhet börjar du förstås med att kontrollera med din BRF. Bor du i villa eller radhus kan en firma råda dig till en bra lösning. Medan braskamin inte bör vara enda värmekällan utgör den ett utmärkt komplement och gör livet mycket behagligare.

Braskaminer kommer i många olika skepnader och storlekar. Du kanske behöver en insats i en redan befintlig öppen spis. Du kanske vill ha braskamin i hörn eller en med fönster åt tre håll. Variationen är stor och likaså utbudet.

Beroende på hur mycket du vill använda din braskamin kan du köpa ved direkt från någon leverantör eller helt enkelt handla från macken. Bara du själv sätter gränsen. En kväll med braskaminen är kvalitetstid oavsett vad du gör.