Ett lyft för ditt fönster

Har du funderat på att göra något riktigt drastiskt när det gäller dina gardiner? Är du trött på alla gamla gardinuppsättningar du haft genom åren? Längtar du efter något nytt och fräscht?

En vacker dag kanske du tröttnar på alla voluminösa gardinuppsättningar och de stela längderna som hänger vid dina fönster. Allt tyg som tar ifrån rummet dess rymlighet och öppenhet. Är det inte därför du har dina fönster? För att kunna se ut och få in mängder med ljus. Om du är beredd att göra något åt det så finns det hjälp att få. Med en gardinkappa kan du snabbt få in ljuset i din boning utan att för den skull tappa allt insynsskydd. Är det lätt att se in till dig kan du alltid sätta en liten gardin nedtill. Antingen som den är eller så att du delar den så det går att dra undan den när längtan efter mer ljus blir stark.

Färgsättningar och mönster

Det som börjar med en tanke kan lätt spinna vidare till flera olika idéer. Det finns gardinkappor i olika färger och säkert kan du finna några som passar både din smak och prisklass. Skulle det mot förmodan inte vara så finns det råd. Du kan låta någon kunnig sömmerska sy upp några till dig eller så har du kanske en vän som är duktig på att sy. I värsta fall får du helt enkelt ta och sy dig din egen gardinkappa. Den kan ju bli hur originell som helst.