Få en realistisk värdering med en mäklare på Östermalm

Ha koll på tillgångar är viktigt. Med hjälp av en mäklare på Östermalm kan alla få en enkel och pålitlig värdering av sin bostad inför försäljning eller lån.

Köpa eller sälja? Behålla och avvakta? Rusta upp och renovera? När man äger en bostad finns aldrig några bekymmer över sysslolöshet utan det finns alltid att göra. Det är i allmänhet en stor tillgång att äga en bostad på Östermalm. Det innebär inte att inte saker och ting ska lämnas att förfalla. 

Det betyder inte heller att man behöver lämna läget statiskt år efter år. För de allra flesta är det en gång dags att bestämma sig. När man är färdig med en plats eller en bostad går man vidare i livet. Ska man renovera behövs antagligen något nytt lån. Säljer man bostad måste man få rätt pris för fastigheten.

Samarbete med en bra mäklare på Östermalm gör skillnad

När man önskar låna pengar för att förbättra bostaden brukar bankerna ofta visa en försiktigt optimistisk attityd. Det är en trevlig start. Dock vill långivare naturligtvis ha reda på marknadsvärdet på bostaden ifråga. Utrymmet för lån och den ränta man ska betala bestäms av just marknadsvärdet. Om bostaden varit i en persons ägo länge finns ingen referensram.

Vill du värdera din bostad på Östermalm måste du kontakta en mäklare som faktiskt har insyn, erfarenhet och information om marknaden. Sedan skiljer sig ändå olika bostäder åt. Hur en bostad är rustad, storlek och annat spelar roll i värderingen och det fungerar inte att vila på gamla meriter. En aktiv mäklare med rätt kontaktnät är den rätta personen att kontakta.

Sälja eller renovera? Prata med en mäklare på Östermalm

Vad händer vid en värdering? En kompetent mäklare kan få mycket information enbart genom adressen, avgiften och storleken på lägenheten. Tyvärr räcker det inte utan aktuellt skick spelar också en viktig roll. Därför innefattar en värdering alltid en fysisk besiktning av den aktuella bostaden. Vad är intressant och vad höjer värdet?
Utrustning och skick och bostadens utformning är alla viktiga. Väggar, tak och golv – i vilket
skick? Finns moderna badrum och hur är köket utrustat? Har renoveringar gjorts i våtutrymmen och finns då våtrumsintyg? Har köket moderna vitvaror som fungerar utan problem? Allt detta får man hjälp att reda ut med hjälp av mäklaren.