Fiskbensparkett är ett klassiskt val som passar hos alla

För den som vill ha ett klassiskt och icke trendkänsligt golv i hemmet är en fiskbensparkett ett ultimat val. Detta snygga golv är vackert och klassiskt. 

Vill du garanterat ha ett vackert golv att placera möblerna på är fiskbensparkett ett mycket klokt val. En högkvalitativ fiskbensparkett funkar till all inredning och agerar tjusig bas i ett hem. Länge har denna variant av golv varit en favorit hos svenskarna och är därför relativt vanligt förekommande i svenska hem. 

Golvet har blivit väldigt uppskattat av inredningsintresserade individer på senare tid. På influencers instagramkonton kan man se hur de jublar över sin vackra fiskbensparkett som de ofta väljer att behandla med någon form av ljust pigment. På så vis ser parketten extra modern ut.

I vilken typ av hem passar en snygg fiskbensparkett?

Vilket hem som helst kan bära upp en fiskbensparkett. Detta golv gör sig både i stora salar och i små gästrum. Som tidigare nämnt kan en högkvalitativ fiskbensparkett med fördel behandlas med något pigment. Det går att förvandla fiskbensparketten nästan hur som helst och enbart fantasin sätter gränserna. 

Gillar man ljusa toner kan man välja exempelvis hårdvax med vitt pigment i. Är man istället mer inne på mörka toner kan bets i en mörk ton göra susen. Endast fantasin sätter gränser för hur en fiskbensparkett kan se ut efter att man gett den någon form av ytbehandling.

En mycket hållbar fiskbensparkett för flera generationer

Trots sin mycket klassiska look är en fiskbensparkett ett golv som tål att användas. En högkvalitativ fiskbensparkett är uppbyggd av så tjocka stavar att den utan problem kan slipas gång efter gång. På så vis blir fiskbensparketten ett väldigt hållbart val av golv i motsats till billigare laminatgolv som sällan håller speciellt länge. 

En fiskbensparkett är inget golv som man tröttnar på efter ett par år. Tvärtom står det ofta pall för mer än en generation. Det är något som märks i äldre hem där det ofta ligger fiskbensparketter med många decennier på nacken. Väljer man fiskbensparkett i hemmet får man ett golv att räkna med under lång tid.