Målare Täby – vanliga frågor

När behöver man egentligen anlita en målare i Täby? Få yrken är lika missförstådda och styvmoderligt behandlade som just målare. Många privatpersoner anser att de själva kan göra jobb lika bra som en målare i Täby – trots att denne genomfört en utbildning och X antal timmar som yrkesman. Vilken annan yrkesgrupp drabbas av detta?

Vi tänkte här gå igenom lite kring målare och där vi genom att svara på några vanliga frågor ger lite mer information kring yrket – och visar på varför du tjänar på att anlita en sådan nästa gång du ska måla om hemma.

Vilka jobb bör jag anlita en målare i Täby för?

Egentligen alla, men ska man visa på två stycken så är en fasadmålning och all typ av målning som sker i våta utrymmen extra viktiga att anlita målare för. Skillnaden i livslängd mellan ett lekmannamässigt utförande i samband med en fasadmålning och motsvarande projekt utfört av en målare kan ligga på 10-15 år. Det är en investering. Ser man till våtutrymmen så riskerar man fuktskador om målning sker på fel sätt. Det handlar om att minimera riskerna.

Kan jag använda rot-avdraget för en målare?

Ja, och med detta kan du dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet. Rot gäller oavsett vad du ska måla om – eller exempelvis tapetsera.

Hur kan jag måla som en målare i Täby?

Genom att gå en omfattande yrkesutbildning eller gå som lärling i några år. Skämt åsido – du kommer inte att nå samma nivå, men du kan åtminstone få till ett riktigt hyfsat resultat om du lägger fokus på rätt saker. Det handlar då primärt om grundarbetet: se till att lägga ner lejonparten av tiden på detta – slipa, spackla, tvätta, grundmåla – och du kan skapa ett resultat som du blir nöjd med. Det är trist, men det är det som gör skillnad!